SHARE
ΚΡΑΤΗΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΗ
apokalros2 BIG

Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Ρώσων της Ειρηνευτικής Αποστολής 1897-1909


Ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης δίνει το παρών στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου


Κυριακή 23 Ιουνίου 

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στο κοιμητήριο του Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε δέηση-τρισάγιο και στη συνέχεια τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του Mνημείου των ενταφιασμένων Ρώσων της Ειρηνευτικής Αποστολής 1897-1909, στρατιωτικών καθώς και απλών πολιτών με μέλη των οικογενειών τους. Στόχος αυτής της αποστολής ήταν η προστασία του χριστιανικού ελληνικού πληθυσμού του νησιού από τη βία και τους διωγμούς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για να διατηρηθεί η εύθραυστη ειρήνη στην Αν.Μεσόγειο.

Τιμές απέδωσε η μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από επισήμους και εκπροσώπους Αρχών, ενώ στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου από τους κ.κ. Ρώσο Πρέσβη και Περιφερειάρχη Κρήτης. Η κατασκευή του μνημείου έγινε με βάση τα στοιχεία που περιέχονται στο βιβλίο του αντιστρατήγου ε.α. πολιτικού μηχανικού και συγγραφέα Κώστα Παδουβά με τίτλο “Ιχνηλατώντας τη Ρωσική παρουσία στην Ελλάδα-Κρήτη 1897-1909”.   Μάλιστα ο κος Παδουβάς τιμήθηκε για το βιβλίο του αυτό με μετάλλιο από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας στη Ρωσική Πρεσβεία.

Η τελετή διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και παρέστησαν ο Πρέσβης της Ομοσπονδίας της Ρωσίας στην Ελλάδα κος Αντρέι Μάσλοβ, ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κος Γιώργος Μαρινάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των κοσμικών και εκκλησιαστικών αρχών της Κρήτης και πλήθος κόσμου.



Η πρόεδρος του Συλλόγου «Πολιτιστική Αναγέννηση», κα Εύα Λαδιά, και ο τελετάρχης της Π.Ε Ρεθύμνου, κος Σταύρος Παλτατσίδης, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συνδιοργάνωση στην Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, στην Πρεσβεία και σε όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχημένη εκδήλωση.

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.