SHARE
ΚΡΑΤΗΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΗ
olympia forum

OLYMPIA FORUM

To NDF και η Grecotel επίσημοι Χορηγοί στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου


Με την προσδοκία των ριζικών αλλαγών στην αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου ξεκίνησε την Παρασκευή 15/2 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17/2, το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου «Οlympia Forum» στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία.
 
«Η εμπειρία του 1ου Αναπτυξιακού Συνέδριου, καταδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε το όραμά μας και το σχέδιο για την περιοχή. Η Ηλεία είναι ανοιχτή σε νέες ιδέες, ανοιχτή στον τουρισμό και τον πολιτισμό, στις επενδύσεις και ανοιχτή βέβαια στην υιοθέτηση του νέου παραγωγικού μοντέλου με στόχο τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά στην τελετή λήξης του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, «Olympia Forum», ο πρόεδρος του Olympia Forum, πρόεδρος της Αναπτυξιακής ΕΒΕ Ηλείας Ελευθέριος Βαρουξής.
 
Από το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανέβηκαν στο βήμα και κατέθεσαν σημαντικές προτάσεις για θέματα που αφορούν στις Υποδομές και τα Έργα Ανάπτυξης, για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, για τον ψηφιακό Μετασχηματισμό και την Τεχνολογία, για την Αγροτική Ανάπτυξη, για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Έγιναν παρεμβάσεις, υποβλήθηκαν ερωτήσεις από το κοινό και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος.  «…ο πλούσιος διάλογος, οι συζητήσεις στις θεματικές ενότητες αλλά και οι διαφωνίες και οι διαπιστώσεις από αυτό το Συνέδριο, καθώς και η μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγικών, επιστημονικών, κοινωνικών φορέων και πολιτών, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι έβαλαν τις βάσεις για τη δημιουργία ενός θεσμού για τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ελλάδα», είπε ο κ.Βαρουξης.
 
Την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, μέσα στα πλαίσια της 7ης Συνεδρίας για το δίπτυχο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ο Κος. Δημήτρης Στεμπίλης, διευθυντής του ιδρύματος Νίκος Δασκαλαντωνάκης-NDF, πραγματοποίησε την τοποθέτηση του με θέμα: «Πολιτιστική κληρονομιά και τουριστική ανάπτυξη: Η αξιοποίηση του παγκόσμιου brand name «Ολυμπία».
 
Το Συνέδριο διεξάχθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περ/λλοντος και του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση, του Ερευνητικού Οργανισμού «διαΝΕΟσις», του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελ/σου, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, του ΕΒΕ Aθηνών, του ΕΒΕ Πειραιώς, του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Νόμου Επιστήμης & Τεχνολογίας, της ΠΑΣΕΒΙΠΕ, του ΣΕΒ Πελ/σου και του ΣΕΒΙΠΑ.
 
Οι τρεις μεγάλοι χορηγοί ήταν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Τράπεζα Αττικής και η Energean Oil & Gas. Χορηγοί ήταν επίσης το ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης και η Grecotel, η Cosmote, η ΔΕΗ, η Εθνική Ασφαλιστική, ο ΑΚΤΩΡ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η ANTIPOLLUTION, και η Costa Navarino.
 
Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στήριξαν επίσης η ΛΟΥΞ, ο όμιλος ALDEMAR, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, το ΙΕΚ Σμαρνάκη και οι ταχυμεταφορές ΑΝΘΟΥΛΗΣ COURIER.
 
Δείτε Live την τρίτη ημέρα Συνεδρίου εδώ

Δείτε εκτενής σχετική κάλυψη εδώ

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.