SHARE
ΚΡΑΤΗΣΗ
ΚΡΑΤΗΣΗ
Clean-up-the-Med BIG

"Clean up the Med¨, τα ξενοδοχεία της Grecotel για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Τρία ξενοδοχεία της Grecotel στηρίζουν ενεργά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και συμμετέχουν στην καμπάνια "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" (Clean up the Med) 


24 - 31 Μαΐου

Το Grecotel Creta Palace, ξενοδοχείο πιλότος για την εφαρμογή της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής της Grecotel από το 1992 και “Πρωταθλητής Περιβάλλοντος” (Umwelt Champion) της TUI και για το 2019, συμμετείχε και φέτος στο πρόγραμμα “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” (Clean Up the Med).  Το Σάββατο 25 Μαϊου οργανώθηκε εθελοντικός καθαρισμός των γειτονικών παραλιών του ξενοδοχείου με τη συμμετοχή του προσωπικού, των πελατών και των μικρών “φίλων” της Grecoland, με το μότο “γίνε και εσύ εθελοντής για μια ημέρα”!  Οι εθελοντές μάζεψαν αρκετές ποσότητες σκουπιδιών από πλαστικά μπουκάλια, ξύλα, καπάκια, κουτιά και καλάμια που υπήρχαν ακόμη στις ακτές μετά την ισχυρή κακοκαιρία του χειμώνα. Στο τέλος της εκδήλωσης οι μικροί  φίλοι της Grecoland μέσα από δημιουργικά παιχνίδια έμαθαν για την προστασία των ακτών, τον εθελοντισμό, την ανακύκλωση και τη συμμετοχή στη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου.


 
Το Club Marine Palace & Suites στο Πάνορμο Ρεθύμνου, πρωτοπόρο στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες, διοργάνωσε καθαρισμό της ακτής ανατολικά του ξενοδοχείου την Παρασκευή 31 Μαϊου, 2019. Στις δραστηριότητες συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια, το διδακτικό προσωπικό του και πελάτες μαζί με την περιβαλλοντική ομάδα του ξενοδοχείου. Συνολικά 42 άτομα συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή και τελικά από τον καθαρισμό της ακτής μαζεύτηκαν πάνω από 9 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, σχοινιά, δίκτυα, σακούλες, χαρτιά, γυαλιά, αφρολέξ κλπ.  Στόχος είναι να αναδειχτεί η σημασία της διατήρησης και ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων καθώς και η διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς.


 
Tην Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, το Grecotel LUX.ME Rhodos έλαβε μέρος στην Παν-Μεσογειακή εκστρατεία “Clean up the Med” της Legambiente.  Στον εθελοντικό καθαρισμό της ακτής προσκλήθηκαν παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών, τα οποία και ανταποκρίθηκαν με προθυμία και ενθουσιασμό. Εκφωνήθηκε σύντομος λόγος από τον Διευθυντή του ξενοδοχείου, κο Μάνο Γιαννουλάκη, για την σημασία της διατήρησης της καθαριότητας του φυσικού μας περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στην εκδήλωση παρέστησαν δάσκαλοι, πελάτες και προσωπικό του ξενοδοχείου. Θερμά συγχαρητήρια στο Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών, κο Σαββαΐδη, καθώς και στους δασκάλους για την προσπάθεια αφύπνισης της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών.


 
 
 
 

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.